Ahrens Åkeri ansluter till Fair Transport.

Allt kom på plats med Fair Transport

13 jan 2020

En dag när Susannes pappa, grundare av företaget Lars Ahrén, kom till kontoret  på en fika sa han ”Vi borde vara med på Fair Transport”. Susanne som idag är VD på Ahréns gick in och tittade på hemsidan. Hon förstod genast fördelarna med att vara transparent med hållbarhetsarbetet.

– Vi var inte med på det första tåget, för att jag trodde att Fair Transport var krångligare och att det kostade pengar, men det var ju bara att registrera sig.

I samma veva hade jag fått mejl från Postnord Thermo och noterade att Fair Transportlogotypen låg i deras signatur. Jag tänkte direkt att det borde vi också ha.

Susannes son, 20 år, som just börjat i företaget fick uppdraget att registrera Ahréns för åtagandet. En vecka senare var de godkända.

– Om vi får mer affärer, det vet jag inte ännu, men det känns rätt.

Företaget grundades av Lars Ahrén på 70-talet med att frakta bildelar för Scania och sjöcontainers runt Mälardalen. Idag transporterar Ahréns till hela Europa med drygt 40 egna fordon och lastbärare. Totalt i koncernen finns det 67 egna bilar att tillgå. Här ingår värme-, kyl och frystransporter. En specialitet är transporter av flyggods. Affärsidén är att leverera i tid, med kvalitet, service och flexibilitet.

– Vi jobbar med stora företag och är självklart ISO-certifierade inom Kvalitet, Miljö, Arbetsmiljö och Trafiksäkerhet. Vi rapporterar våra utsläpp och har en handlingsplan för att kontinuerligt sänka dessa. Bilarna är nu utrustade med ett system som gör det ännu enklare att arbeta aktivt med vår bränsleförbrukning.

Ahréns hade alla rutiner och dokument. Tack vare att de tog sig tiden och gå igenom allt som ska redovisas på Fair Transports webbsida blir de ett attraktivt och sökbart val för transportköpare som väljer sunda transporter.

– Fordonsflottan är ny och består av 5 Euro 5 och 37 Euro 6 motorer. Alkolås är standard i våra bilar för att öka trafiksäkerheten. Vi erbjuder rimliga arbetsvillkor och en säker arbetsmiljö. Ahréns är en bra arbetsplats. Vi har en uppförandekod och månar om att alla behandlas lika.

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no