Det gedigna familjeföretaget med över 70 års erfarenhet i branschen väljer Fair Transport

09 sep 2020

Eliassons Åkeri har varit verksamma sedan 1950 i tre generationer. Idag har de ett 40-tal fordonsekipage och en del inhyrda utplacerade på sju olika stationsorter runt om i landet med styrning från sitt kontor i Kristianstad. Företaget växer och är känt i branschen för sin kvalitet, sin service och sina välskötta neutrala fordon. Företaget är inriktad på tre typer av tanktransporter – bränsletransporter, kemtransporter och bitumentransporter vilka utförs i hela Norden men också i Tyskland och England.

Under förra året var företaget ett av de tio första bolagen att ansluta sig till Fair Transport. Det innebär bland annat att man har bra arbetsvillkor för sina anställda och öppet redovisar sitt hållbarhetsarbete. Eliassons Åkeri är också certifierade och har ledningssystem för kvalitet, miljö och trafiksäkerhet enligt ISO. De började tidigt att kika på fossilfria bränslen och kan idag stolt säga att över 97 procent av sina transporter sker med fossilfria alternativ.

– Vi har valt att växa hållbart, vi har inte som mål att bli störst utan vi vill behålla vår höga kvalitet och växa tillsammans med våra kunder, säger Tommie Eliasson, Eliassons Åkeri.

– För oss är det också viktigt att skapa förutsättningar för att våra chaufförer ska må bra och kunna skapa starka relationer med kunderna. Framtiden ser ljus ut och vi är glada att allt fler får upp ögonen för kvaliteten som medföljer när man väljer att jobba med ett svenskt transportbolag och vi ser efterfrågan på Fair Transport från våra kunder. Att kunderna efterfrågar kvalitet, hållbarhet och seriositet ger oss möjlighet att fortsätta utvecklas, avslutar Tommie.

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no