Smålands logistik går med i Fair Transport

Fair Transport stärker Smålands Logistiks varumärke

15 jan 2020

Redan på 90-talet miljöcertifierade vi oss. Vi insåg att när man är på allmän väg så är det viktigt att ta ansvar för säkerheten och miljön”, säger Charlotta Ahlqvist, tredje generationen i familjen Börje Johansson, som startade företaget med en lastbil 1947.

– Nu är vi drygt 600 personer och runt 250 lastbilar. Vi har en större bredd än de flesta. Från distribution, fjärrtransporter i egna bilar till flistransporter och tredjepartslogistik med egna lager.

Charlotta som bland annat ansvarar för kvalitet och miljö i Börjeskoncernen var den som fyllde i ansökan till Fair Transport för alla bolagen.

– Vi står bakom Fair Transport. Det är viktigt för oss som arbetar för hållbarhet att synliggöra arbetet. Våra ledord är ansvar, kompetens och omtanke. Vi har tagit ansvar för säkerhet, arbetsmiljö och miljöfrågor sedan start.

Charlotta menar att det är viktigt att rikta sig mot kunder och visa att företaget erbjuder en hållbar affär. Därför uppskattar hon enkelheten och att det blir överskådligt att se hur arbetet sker på fairtransport.se

– Det är hård konkurrens i branschen och det är viktigt att lyfta de goda exemplen. Fair Transport visar vilka som är seriösa. Vi fokuserar strategiskt på hållbarhetsfrågor för att stärka vårt varumärke. Fair Transport bidrar till det.

Börjeskoncernen har en uttalad vision om att ständigt vara i framkant. Det betyder att man tänker hållbart för ny teknik, drivmedel och fordon.

– Vi är i nutid och framtid samtidigt. Vi kommer alltid att arbeta med hållbarhet och vara up-to-date. Det gör oss ledande i branschen. Vi arbetar med vår personal och våra fordon. Konkret innebär det hållbara val vid nya inköp och val av drivmedel. Vi samarbetar med våra kunder och uppdragsgivare för att effektivisera rutt- och lastoptimering.

– Ju mer vi utbildar och utvecklar människorna som ska köra bilarna, desto säkrare blir det på vägarna. Vi skapar goda arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö. Kombinationen av förarnas sätt att framföra fordonen, digitala hjälpmedel och ny teknik som är på gång i branschen, resulterar i ökad trafiksäkerhet, minskade utsläpp och mindre slitage på vägarna.

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no