Foria ansluter sig till Fair Transport

Foria stärker sitt hållbarhetsarbete och ansluter sig till Fair Transport

09 sep 2019

Foria, ett av Sveriges största transport- och maskintjänstföretag, stärker sitt hållbarhetsarbete och ansluter sig till Fair Transport. Fair Transport ska garantera en hållbar affär, både för den som säljer och köper transporter men även för slutkunden som köper det som transporterats.

Foria uppskattar Sveriges Åkeriföretags initiativ att skapa förutsättningar för en hållbar bransch och vi är övertygade om att Fair Transport är ett bra verktyg för sunda konkurrensvillkor. För oss var det självklart att gå med i Fair Transport. Sedan flera år tillbaka är hållbarhets-, kvalitets- och miljöfrågor några av Forias starkaste konkurrensfördelar och vi är idag bland de främsta i vår bransch. En position vi hela tiden arbetar för att stärka, säger Bettina Hammargren, vd, Foria.

Fair Transport grundades på initiativ av åkeriföretagen, för att synliggöra hållbara transporter, ge transportköparen rätt och tillförlitlig information och stötta åkerierna i förändringsarbetet. Som ett stöd för hållbara affärer kan Fair Transport också utgöra grunden för vilka nyttor utöver själva transporten som kan uppnås.

Att en så stor och viktig aktör som Foria gör åtagandet för Fair Transport är glädjande men också viktigt både för branschen och för samhället. Svenska åkeriföretag ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete och det är hög tid att det synliggörs och värdesätts, säger Rickard Gegö, vd, Sveriges Åkeriföretag.    

___________________________________________________________________________

Så här gör du åtagandet för Fair Transport och visar hur företaget arbetar aktivt med hållbarhet

När ditt företag ska göra åtagandet behöver ni gå igenom sex steg på fairtransport.se. Uppgifterna skickas till Sveriges Åkeriföretag som granskar och godkänner företaget. Så fort ni är godkända och klara blir företaget sökbart.

Vissa delar av åtagandet är krav, andra mervärden. Använd sidan som ett levande dokument. Det kommer att följa med utvecklingen, vilket gör att mål och mätbara faktorer kan komma att förändras.

  • Företaget måste vara medlem i Sveriges Åkeriföretag
  • Fyll i anmälan och skicka in
  • Du får en bekräftelse via mejl
  • Logga in och gå till ”Mina sidor”
  • Lämna information i sex steg. Inför varje steg finns information om vilka uppgifter du behöver ha redo, samt en fingervisning om hur många minuter varje moment tar
  • Gör ansökan i din takt. Sidan med de uppgifter du redan fyllt i sparas så att du alltid kan gå tillbaka och fortsätta
  • Uppgifter går att ändra när något händer som påverkar dina åtaganden

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no