Grattis Roma Grus!

10 sep 2019

”För oss fanns det ingen tvekan att ansluta till Fair Transport. Det höjer oss och hela branschen. Kvalitet helt enkelt.” Magnus Lindby, VD Roma Grus

Roma Grus fyller 50 år och har precis bjudit in till fest. Provkörning av hjullastare, uppvisning av lastbilar, musik och jubileumsmiddag för 250 inbjudna gäster.

Sedan start har Roma Grus försett den gotländska marknaden med asfalt, betong, samt grus- och bergprodukter. Utbudet är brett och omfattar allt från transporter, och krossning till entreprenadarbeten i from av grävning och schakt.

Fair Transport kommer in som en naturlig del av företagets utveckling mot en hållbart företagande och en fossilfri verksamhet. 

”Vi vill ligga i framkant i vår bransch och redan nu kör vi helt fossilfritt. Inom en snar framtid ska hela verksamheten vara fossilfri”

Även när det gäller socialt ansvarstagande är Roma Grus ett medvetet företag. Det är lika självklarhet att visa respekt och lojalitet med kollegor och övriga intressenter, som att sträva efter att tillverka och leverera produkter och tjänster som minskar påverkan på miljön.

”Jag tror stenhårt på Fair Transport som ett sätt att lyfta profilen och hela vår bransch. Genom att öka statusen, kan vi även öka prisnivån”, säger Magnus Lindby, VD på Roma Grus.

___________________________________________________________________________

Så här gör du åtagandet för Fair Transport och visar hur företaget arbetar aktivt med hållbarhet

När ditt företag ska göra åtagandet behöver ni gå igenom sex steg på fairtransport.se. Uppgifterna skickas till Sveriges Åkeriföretag som granskar och godkänner företaget. Så fort ni är godkända och klara blir företaget sökbart.

Vissa delar av åtagandet är krav, andra mervärden. Använd sidan som ett levande dokument. Det kommer att följa med utvecklingen, vilket gör att mål och mätbara faktorer kan komma att förändras.

  • Företaget måste vara medlem i Sveriges Åkeriföretag
  • Fyll i anmälan och skicka in
  • Du får en bekräftelse via mejl
  • Logga in och gå till ”Mina sidor”
  • Lämna information i sex steg. Inför varje steg finns information om vilka uppgifter du behöver ha redo, samt en fingervisning om hur många minuter varje moment tar
  • Gör ansökan i din takt. Sidan med de uppgifter du redan fyllt i sparas så att du alltid kan gå tillbaka och fortsätta
  • Uppgifter går att ändra när något händer som påverkar dina åtaganden

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no