Hedenskogs Åkeri – Därför har vi gjort åtagandet för Fair Transport.

18 jun 2019

Vi är stolta över att vara ett åkeri med stor framtidstro vars medarbetare är duktiga yrkesmänniskor som gör sitt allra bästa varje dag. Fair Transport är ett smart och bra sätt att kommunicera ut vår filosofi på, både till våra kunder och till människorna runt omkring oss.

Vi vill att det ska vara enkelt för kunden att välja ett åkeri med sjyst inställning till socialt ansvar, både när det gäller människor och klimat. Vi vill ge våra kunder så bra förutsättningar som möjligt att göra bra val när det gäller transporter.

Visionen är att Fair Transport ska funka som ”KRAV”-märkningen gör. Kunden ska kunna lita på att Fair Transport-företag står för sunda värderingar som gynnar både personal och miljö, men också kundens och vårt eget företag.

Vi har länge jobbat utifrån de här värderingarna, så Fair Transport innebär ingen stor skillnad i vårt arbetssätt. Men inför åtagandet har vi har tittat ett extra varv på till exempel hur vi ska utforma våra mål och vi har snäppt upp vissa bitar, så visst gör det nytta för företaget även i startskedet.

Det vore riktigt gott om man fick med Fair Transport som ett krav i kommunala upphandlingar – det skulle beröra många och budskapet skulle spridas.

Har funderat mycket på hur får vi allmänheten att öppna ögonen för att transporter faktiskt måste få kosta något och att det är skillnad på vilken transport du väljer. En fråga som berör oss alla är internet-shopping med ”fri frakt”. Vi borde nog lite till mans ta och tänka igenom våra beställningsmönster. Här behövs verkligen Fair Transport-stämpeln så att man klart och tydligt kan göra ett hållbart val.

Lite fri-frakt-skam kanske inte skulle skada?

Gabriella Hedenskog, Hedenskogs Åkeri AB

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no