HNT satsar på hållbara transporter med Fair Transport

20 maj 2020

HNT är ett åkeriföretag som startade 1938 och drivs idag av tredje generationen med sitt huvudkontor i Ängelholm, på samma ort som man en gång startade. Idag är man 230 anställda och sysselsätter 260 lastbilsekipage dagligen med merparten egenägda men också externa transportörer. Vi har sex stationeringsorter från Skåne till Mälardalen, varav två med kontor. HNT är verksam inom tre segment med jordbruk, anläggning & miljö samt livsmedel & handel.

– Genom vårt medlemskap och Fair Transport har vi tagit ställning för åkerier som kör trafiksäkert, tänker klimatsmart och erbjuder goda arbetsförhållanden. Hållbara och Nära transporter – Trygghet i varje uppdrag är viktigt för oss, berättar Håkan och Mattias Nilsson.

Man arbetar ständigt med förbättringar och bedriver sina verksamheter tillsammans med alla medarbetare i enlighet med sina värderingar, policyer och Code of Conduct. Genom att vara ett Fair Transport-företag visar vi upp hur vi arbetar med detta och kunder kan gå in och se vårt arbete.

– Detta är en utmärkt kommunikation till marknaden för hållbara transporter och vi lever upp till dagens och framtida krav från kunder. Vi ligger också i framkant när det gäller digital utveckling och orderhantering för och tillsammans med våra kunder, säger Håkan

– Att attrahera personal att jobba hos oss på HNT är något vi satsar hårt på. Vi jobbar aktivt med våra transport-gymnasier i vår närhet och vi deltar aktivt i programråd. Vi har en modern vagnpark och man kan som förare byta inriktning till ett annat segment och fortsätta arbeta hos HNT. Att jobba enligt våra värderingar och att vi har schyssta villkor gör att man söker sig till HNT, säger Jennie Jönsson som jobbar med HR.

Vi gillar branschens satsning Svenska Truckers som går på TV3 och visar åkerinäringen för allmänheten med viktiga budskap och att man får se att det innehåller många olika inriktningar som förarna hanterar. Detta gör tror vi att ungdomar söker sig till åkerinäringen när man får se hur intressant och kul det verkar.

Text och bild: Svensk Åkeritidning

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no