Mejerifrakt Fair Transport

Mejeritransporter sätter värde på hållbarhet och miljö

04 feb 2020

Det var en självklarhet att ansluta oss till Fair Fransport. Den utveckling som skett från det tidigare ställningstagandet till dagens åtagande känns helt rätt, både för oss och hela åkerinäringen, säger Tord Johansson, vd på Mejeritransporter.  

Mejeritransporter i Karlstad är ett företag med cirka 100 anställda som bland annat kör in- och uttransporter, samt mellantransporter åt ett stort mejeri.  Mellantransporterna i tank består av mjölk, kravmjölk, grädde, kravgrädde. Att kravmärkta varor även transporteras på ett miljövänligt sätt sluter ytterligare en del av kedjan i livsmedlens väg – från jord till bord.

– Vi sätter stort värde på hållbarhet och miljö i vårt dagliga arbete vilket även våra kunder ställer krav på oss att göra. En konkret åtgärd är bland annat vår nya biogasbil som vi är riktigt stolta över. En investering som ligger helt rätt i tid och som möjliggjorts genom vårt nära samarbete med våra kunder och partners, berättar Tord.

Företaget har saknat en HR ansvarig under en period men har nu anställt Sofia Urby som närmast kommer från ett annat större åkeriföretag. Hon fick snabbt ta tag i ansökan till Fair Transport tillsammans med vår KMT ansvarig Kent Eriksson. 

– Fair Transport stärker vårt varumärke. Det känns bra att kunna synliggöra att vi både är seriös i vårt företagande och att vi tar ansvar för arbetsmiljö, miljö & klimat och trafiksäkerhet. En självklarhet för oss och många inom åkerinäringen. Tyvärr finns en helt annan bild av näringen. Det är hög tid att den negativa bilden försvinner och Fair Transport bidrar absolut till det, fortsätter Tord.

– Genom Fair Transport fick vi även en påtryckning att se över våra rutiner, policys och vårt arbetsmiljöarbete. Något som behöver göras regelbundet, avslutar Tord Johansson.

Kent och Sofie - Fair Transport

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no