När hållbarhetsarbetet lönar sig

14 apr 2023

Under Sveriges Åkeriföretag Värmlands årsmöte delades det ett hållbarhetspris som i år gick till John-Erik Nybergs Åkeri AB med motivering enligt följande:

John-Erik tillsammans med LBC Logistik AB visat att det även som en mindre åkare är möjligt att ligga i framkant i omställningen till fossilfria transporter och han har även anslutit sig till transportbranschens hållbarhetscertifiering Fair Transport.

Man har har under något år nu drivit detta projekt tillsammans med Nordic Paper på ett specifik uppdrag för största möjliga uppföljning.

John-Erik tilldelades inte bara äran utan fick även 5000 kr som han har valt att skänka till Barncancerfonden🙏

Under årsmötet delades även priset Värmlandsåkarnas Havsörn ut.

Detta pris tilldelades Sunnemo Åkeri AB med motiveringen:

Sunnemo Åkeri är ett genuint familjeåkeri som drivs av Anders”Putte Friberg och sonen Christer.

Sunnemo har likt en havsörns överblickat spanat in i framtiden och i och med detta haft en fantastisk tillväxt tillsammans med LBC Frakt i Värmland AB dom senaste 10 åren.

Från att 2013 varit 8 anställda ,6 lastbilar och en omsättning på ca 11 mil växt till 2023 års siffror som är 70 anställda,30 bilar och en omsättning som närmar sig 100 milj kronor👏.

Samtidigt som man bibehållit en god vinstmarginal🥇.

Även Sunnemo Åkeri har sett det som självklarhet ansluta sig att sig till branschens Hållbarhetscertifiering Fair Transport

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no