Närkefrakt sätter företaget på kartan över Fair Transport

14 jun 2019

Transportköparna har haft alltför lätt att skylla på svårigheten i att jämföra transportsäljare med varandra. Nu ändrar Fair Transport på det och förhoppningsvis kommer hela marknaden för upphandling att få en sundare riktning.

– Transportköparna kommer att kunna jämföra äpplen med äpplen. Vi tycker det är viktigt för branschen att visa hur seriös den kan vara. Att vi har goda arbetsvillkor, arbetar med miljöfrågor, trafiksäkerhet och arbetsmiljö, säger Fredrik Öjdemark, vd på Närkefrakt.

Närkefrakt säljer och utför effektiva transportlösningar
Tillsammans arbetar de för nöjda kunder, god lönsamhet och miljöansvar. Lite extra stolt är Fredrik över den nya terminalen med solceller – en modern och hållbar terminal. Den är långt ifrån allt Närkesfrakt gör för samhällsnyttan.

På fairtransport.se hittar du dem under bokstaven N. Sidbesökaren kan ta del av allt från företagets affärsidé och policydokument till hållbarhetsarbete.

– Vi är beredda att bli synade av andra och antar utmaningen som transportbranschen står inför när det gäller klimatmålen. Att inte kunna mäta hållbarhet har varit en akilleshäl i offentliga upphandlingar. Fair Transport gör det möjligt att välja ansvarstagande transportsäljare, fortsätter Fredrik.

______________________________________________________________________________

Så här visar du hur ditt företag arbetar aktivt med hållbarhet på fairtransport.se

När ditt företag ska göra åtagandet behöver ni gå igenom sex steg på fairtransport.se. Uppgifterna skickas till Sveriges Åkeriföretag som granskar och godkänner företaget. Så fort ni är godkända och klara blir företaget sökbart.

Vissa delar av åtagandet är krav, andra mervärden. Använd sidan som ett levande dokument. Det kommer att följa med utvecklingen, vilket gör att mål och mätbara faktorer kan komma att förändras.

• Företaget måste vara medlem i Sveriges Åkeriföretag
• Fyll i anmälan och skicka in
• Du får en bekräftelse via mejl
• Logga in och gå till ”Mina sidor”
• Lämna information i sex steg. Inför varje steg finns information om vilka uppgifter du behöver ha redo, samt en fingervisning om hur många minuter varje moment tar
• Gör ansökan i din takt. Sidan med de uppgifter du redan fyllt i sparas så att du alltid kan gå tillbaka och fortsätta
• Uppgifter går att ändra när något händer som påverkar dina åtaganden

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no