Olssons i skövde ansluter till Fair Transport

Olssons Åkeri i Skövde, först ut i Skaraborg att ansluta sig till Fair Transport

09 sep 2019

Som första åkeriföretag i Skaraborg, visar nu Olssons Åkeri i Skövde AB att de menar allvar i sitt hållbarhetsarbete och ansluter till Fair Transport. Transportköpare har länge lyft fram att de prioriterar hållbarhet. Genom Fair Transport visar åkeriföretagen att de levererar. 

Vi har precis stärkt upp vår fordonsflotta med två gasfordon som kommer att köra åt Volvo. Detta är en del i vårt hållbarhetsarbete som också lyfts fram i Fair Transport. Vi firar 90 år i år och en orsak till vår långa historia är att vi hela tiden utvecklar vår verksamhet till att alltid ligga i framkant, säger Mathias Olsson, vd på företaget.

– Miljö och kvalitetstänkande är viktiga kärnvärden som genomsyrar hela vår verksamhet. Får lov att säga att denna version av Fair Transport är på riktigt, precis som det ska vara, fortsätter Mathias.

Fair Transportföretag snackar inte – dom levererar och visar att de tar arbetet med hållbara transporter på största allvar. Köper du en Fair Transport köper du en transport från ett åkeriföretag som gör mer än att bara följer lagar och regler. Du köper en transport från ett företag som tar ansvar för trafiksäkerhet, utsläpp och arbetsmiljö. Anslutna företag levererar ett hållbarhetslöfte som redovisas öppet och transparent på fairtransport.se.

Att en så viktig aktör som Olssons Åkeri i Skövde AB gör åtagandet för Fair Transport är glädjande men också viktigt både för branschen och för samhället. Svenska åkeriföretag ligger långt fram i sitt hållbarhetsarbete och det är hög tid att det synliggörs och värdesätts, säger Per Broholm, regionchef, Sveriges Åkeriföretag.

___________________________________________________________________________

Så här gör du åtagandet för Fair Transport och visar hur företaget arbetar aktivt med hållbarhet

När ditt företag ska göra åtagandet behöver ni gå igenom sex steg på fairtransport.se. Uppgifterna skickas till Sveriges Åkeriföretag som granskar och godkänner företaget. Så fort ni är godkända och klara blir företaget sökbart.

Vissa delar av åtagandet är krav, andra mervärden. Använd sidan som ett levande dokument. Det kommer att följa med utvecklingen, vilket gör att mål och mätbara faktorer kan komma att förändras.

  • Företaget måste vara medlem i Sveriges Åkeriföretag
  • Fyll i anmälan och skicka in
  • Du får en bekräftelse via mejl
  • Logga in och gå till ”Mina sidor”
  • Lämna information i sex steg. Inför varje steg finns information om vilka uppgifter du behöver ha redo, samt en fingervisning om hur många minuter varje moment tar
  • Gör ansökan i din takt. Sidan med de uppgifter du redan fyllt i sparas så att du alltid kan gå tillbaka och fortsätta
  • Uppgifter går att ändra när något händer som påverkar dina åtaganden

   

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no