ON Åkeri ansluter sig till Fair Transport

15 okt 2019

Umeå. ”Vi har gjort åtagandet till Fair Transport för att vi tycker att det är viktigt att transporterna utförs på rätt sätt – både för vår personal och för miljöns skull. Allt för en sundare konkurrens som branschen behöver.”

ON Åkeri har tjänster inom både transport, entreprenad och försäljning. Men framför allt så förser de mjölk till Norrmejeriets anläggningar, i Umeå, Burträsk och Luleå.

Vi har börjat märka att hållbara transporter efterfrågas mer än tidigare och det här är ett sätt att få ännu ett försäljningsargument för att bli vald som transportör. Sen hänger Fair Transport även nära ihop med vår största kund, Norrmejerier, och deras syn på närproducerat, sund konkurrens och hållbarhet, berättar Andreas Brändström, ON Åkeri.

Vi var väldigt tidiga med att jobba med bränslebesparande åtgärder, som sparsam körning, vilket vi gjort de senaste femton åren. Vi försöker även tanka med HVO eller miljöbränsle då vi har möjlighet, fortsätter Andreas.

Att miljöåtgärder även kan ge bättre ekonomiska förutsättningar har ON Åkeri erfarenhet av. Genom att motivera förarna till ett bränslesnålt körsätt har bränsleförbrukningen per fordon successivt sjunkit med drygt 10 %, vilket innebär ca 7 800 liter per fordon och år. Som stöd använder de sig av ett uppföljningssystem via Drivec. 

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no