OTR gör åtagandet för Fair Transport

OPR Transport och Entreprenad ansluter

18 okt 2019

– Klart vi ska vara med i Fair Transport. Det är lika självklart som att välja Fair Trade i affären. I familjen lever vi sunt och ekologiskt, då tycker vi att vårt företag också ska bidra till en bättre planet, Maria Thorslund, affärsansvarig på OPR Transport och Entreprenad AB

Nu måste vi köra som vi lovar
OPR Transport och Entreprenad är familjeföretaget som valde att gå med i Fair Transport direkt. Maria Thorslund, affärsansvarig, tillika gift med företagets VD Peter Andersson, började arbeta på heltid i företaget vid årsskiftet.

– Åkeribranschen är särskilt påpassad. Jag insåg att det är viktigt att vara med på tåget redan från start. Vi har arbetat med trafiksäkerhet, hållbarhet och goda arbetsvillkor sedan länge, med åtagandet Fair Transport blir vi tydligare. Inte minst internt.

OPR Transport och Entreprenads affärsidé är att erbjuda transporter och logistiktjänster, utförda med högsta kvalité och effektivitet. Med modern fordonsflotta och kompetent personal utlovas kundanpassade tjänster med god service.

Företaget som alltid satt förarna i fokus, har självklart både trafiksäkerhetspolicy och personalpolicy. Men i december, när alla förare samlas till en träff kommer det att vara enklare att tala om något som alltid är på tapeten, nämligen körsättet. Det blir en skillnad när ett företag är full transparenta. Alla våra uppdrag utförs på ett trafiksäkert sätt och med minsta möjliga miljöpåverkan.

– Vi behöver vara säkra på att vi håller det vi lovar. Fair Transport är ett verktyg som vi kan använda internt. Vi kan trycka på att det har blivit ännu viktigare att vi behöver vara säkra på att vi håller det vi lovar. Kör lugnt, systematiskt och varsamt.

OPR Transport och Entreprenad ingår i Fraktkedjan, som varit mycket aktiva för att få företag att göra åtagandet som Fair Transport innebär. Just nu är de bäst i klassen när det gäller antalet anslutna företag.

– Idag går det automatiskt att vi tankar HVO. Vi har också en policy för hur vi behandlar varandra och våra medtrafikanter på ett bra sätt för att skapa en så sund arbetsmiljö som möjligt, avslutar Maria.

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no