Scania lyfter Fair Transport

SCANIA – Fair Transport är ett bra initiativ.

06 nov 2019

Ny teknik gör det lättare att följa upp arbetet med hållbarhet. Därför underlättar Fair Transport för transportköpare. Här kan de kan se att det är ett bolag att lita på. Makten sitter hos transportköparna. Det bestämmer vilka bränslen vi ska ha.

– Vi måste samarbeta i en triangel – företagen, tillverkarna och transportköparna. Samtidigt behövs långsiktiga politiska beslut så att vi kan satsa rätt för framtiden, fortsätter Henrik Henriksson koncernchef på Scania.

Scania har 52 000 anställda – kan göra stor skillnad

Scanias egen hållbarhetsdag, Climate Day inföll i slutet av september. Företaget pausar arbetet under en timme över hela världen för att utbilda alla medarbetare i hållbarhet.  I en verkstad utanför Stockholm inleder Henrik med ett peppande tal till de 45 samlade medarbetarna.

– Det är hos er den stora förändringen kommer att ske. Jag räknar med ert fulla stöd. Nu accelererar resan mot hållbarhet genom att vi sätter fokus på det dagliga arbetet. Resurseffektivitet och hållbarhet är inbyggt i vår kultur, men nu sätter vi rubrik på det vi redan har i oss. Jag hoppas ni känner det i magen – det här är vi, säger Henrik.

Läs hela artikel om Climate Day i Svensk Åkeritidning, nummer 10, 2019.

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no