Schyssta villkor för Falköpings Kyltransporter

29 jun 2021

Fair Transport är transportnäringens hållbarhetscertifiering av godstransporter på väg. Falköpings Kyltransporter AB är ett företag som valt att certifiera sig för att synliggöra att deras transporter utförs ansvarsfullt, trafiksäkert och klimatsmart. Något som värderas och prioriteras av kunderna.

Falköpings Kyltransporter AB startades 2007 och har hela tiden sysslat med i första hand tempererade transporter. Deras mål har alltid varit att växa långsamt och hålla kvar sina värdegrunder, att vara ett transportföretag som håller vad vi lovar – ”Bra-Rätt-Här och Nu”. Företagets miljöarbete genomsyrar hela dess verksamhet och tas hänsyn till i allt från planering, körning, nyinvestering, val av bränsle och produktinköp.

Vi har ställt några frågor till Claes Claesson, vd och ägare på Falköpings Kyltransporter AB.

Varför är det viktigt för er att vara en del av Fair Transport?
För oss är det viktigt att ta ställning för rättvisa villkor inom vår bransch. Vi vill visa att vi är ett seriöst företag med schyssta villkor som är beredd att utvecklas i takt med omvärldens krav.

Hur ser kundernas förväntningar på hållbarhet ut idag jämfört med tidigare? Hur tror ni kraven kommer utvecklas framåt?
Fler och fler kunder sätter upp mål och visioner om att alla transporter skall vara hållbara, framför allt miljömässigt.  För oss är det viktigt att svara upp mot det.

Är möjligheten att erbjuda Fair Transport något som stärker ert erbjudande/er konkurrenskraft?
Jag hoppas det. Att om kunden står och väljer mellan två transportörer, att han då väljer den transportören som visar öppet att han är seriös och jobbar med hållbarhet och schyssta villkor för dom anställda. På samma sätt som kunden förhoppningsvis jobbar med sitt företag och sina anställda. Det är ju hela grundidén med detta.

Kommer hållbarhet fortsatt vara ett fokusområde när det kommer till utveckling och företagets framtida satsningar?
Om man ska kunna vara med och konkurrera i framtiden så måste man visa, och göra det rent handlingsmässigt, att man lägger fokus på hållbara lösningar. Det kommer vara sådant fokus från marknaden på det så man kan inte låta bli.

Falköpings Kyltransporter AB – Fair Transport

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no