Varubud Fair Transport

Snabba och hållbara bud hos Varubud

11 jun 2021

Fair Transport riktar sig till både köpare och säljare av hållbara transporter, nu ansluter sig allt fler företag och väljer att bli hållbarhetscertifierade med Fair Transport. Varubud Åkeri AB är ett företag som vill ligga i framkant och brinner för att ha en så hållbar verksamhet som möjligt. Fair Transport är en del i det arbetet.  

Varubud Åkeri jobbar med säker distribution med stor flexibilitet från dörr till dörr i Mälardalen med utgångspunkt från Eskilstuna. De ombesörjer transporter inom Eskilstuna kommun och har fasta turbilar som går till Södermanland, Västmanland, Stockholm, Närke och Östergötland. De transporterar allt från paket och kylda livsmedel till pallgods och byggmaterial. De kör även expressbud över hela landet, övriga Norden eller helt enkelt dit kunden vill att de åker. 

Vi har frågat vd Daniel Johansson om hur Varubud Åkeri ser på Fair Transport, var det ett självklart val för er att vara en del av Fair Transport?

– För oss var det ett viktigt ställningstagande då vi både påverkar miljön men också människor som lever i vårt samhälle, säger Daniel Johansson, vd på Varubud Åkeri AB.
– Dels vill vi visa att vi ger våra medarbetare bra förutsättningar att utföra sitt arbete men också bidra till att vår miljöpåverkan minimeras.

Hur ser era kunders krav ut på era tjänster? Är kundernas förväntningar på hållbarhet tydligare uttalat idag jämfört med tidigare?
– Ja, det ställs mer krav vilket gör att vi måste vara på tå och med många år i branschen vet vi hur viktigt det är att tänka framåt, för att ligga med i framkant av utvecklingen. Vårt hjärta klappar extra hårt för frågor som rör miljö och hållbarhet, där vi vill bidra till att minska miljöpåverkan, säger Daniel och fortsätter.
– Till exempel har vi solceller på taken, vilket innebär att vi till 70 procent är självförsörjande på el, vår fordonspark är ständigt uppdaterad och våra bilar rullar på fossilfritt bränsle.

Är möjligheten att erbjuda Fair Transport något som stärker ert erbjudande/er konkurrenskraft?
– Det är vår förhoppning att vi tillsammans kan göra skillnad och får vi med oss många andra så måste vi fortsätta utvecklas för att finnas kvar som en pålitlig fraktpartner på lång sikt!

Kommer hållbarhet fortsatt vara en fokuspunkt när det kommer till utveckling och företagets framtida satsningar?
– Ja, det kommer aldrig att ta slut, utvecklingen går med en rasande fart, vår utmaning är att veta vilka hästar man ska satsa på när det kommer till drivmedel, fordon och andra satsningar.
– Vår målsättning är att inom kort byta ut våra sista extrabilar till Euro 6-fordon och fortsätta satsningen på solceller.

Varubud Åkeri AB | Fair Transport

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no