Trovärdig med tredjepartsrevision

08 apr 2022

Trovärdig och pålitlig är två ord som Fair Transport ska förknippas med. Som transportköpare ska du känna dig säker på att de företag ni anlitar verkligen lever upp till de krav som ställs. Kontrollerna i Fair Transport ligger som grund för det.

Fair Transport har, förutom uppsatta kriterier, ett omfattande användarvillkor som skall efterlevas av de certifierade företagen. Dessutom kontrolleras företagen i flera led, dels vid registrering, dels inför godkännandet, vid den årliga uppdateringen och av vår samarbetspartner för tredjepartsrevision, Svensk Certifiering AB.

Leif Hellgren, du är en av revisorerna som kontrollerar åkeriföretagen i Fair Transport. Vad är dina erfarenheter och synpunkter så här långt av revisionerna av certifieringen?
Jag är riktigt imponerad av alla åkeriföretagen som jag träffat. Allt har gått väldigt smidigt, företagen har bra ordning och är väldigt stolta över sitt arbete och sina medarbetare.

Behövs en tredjepartsrevision av Fair Transport?
Revisionerna blir en värdemätare för både åkerinäringen och för Fair Transport och företagen har hittills svarat upp mot de krav som ställs. En tredjepartsrevision är många gånger viktig för trovärdigheten.

Jesper Persson, Perssons Åkeri i Svenljunga är ett företag som genomfört tredjepartscertifieringen i Fair Transport. Hur upplevde du er tredjepartsrevision?
Jag var otroligt nervös innan men revisionen gick jäkligt bra. Vi är ett litet företag, samtidigt som vi inte har samma administrativa resurser som ett större företag, har vi bra koll på hela företaget och nära kontakt med alla anställda. Jag fick tips och råd och revisionen låg på en bra nivå. Ni som ännu inte fått en revision behöver inte vara oroliga.

Behövs en tredjepartsrevision av Fair Transport?
För egen del vet jag inte men jag förstår att det behövs för varumärket Fair Transport.

Ni hittar mer information om  Perssons Åkeri i Svenljunga på fairtransport.se Perssons Åkeri i Svenljunga AB | Fair Transport

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no