Mälardalens Lastväxlarcentral vill vara en förebild

25 maj 2022

Att titta framåt, förnya och ständigt utveckla sin verksamhet är viktigt för Mälardalens Lastväxlarcentral, MLC. Företaget vill vara i framkant kring hållbarhet och vara en förebild för sina anställda och underentreprenörer. Genom Fair Transport kan företaget påvisa och synliggöra sitt hållbarhetsarbete. Något som numera efterfrågas av företagets kunder.

Andreas Östlin, transportchef och delägare berätta mer om företagets arbete, Fair Transport och vilka utmaningar företaget ser framöver.

Varför valde ni att certifiera er i Fair Transport?
Vi vill visa att vi arbetar aktivt med hållbarhet och då kändes Fair Transport som en bra och tydlig certifiering. Det finns många oseriösa aktörer i branschen idag och det är något vi verkligen inte står för. Vi vill vara med och bidra till att branschen tar ett större hållbarhetsansvar.

Vad är en hållbar transport enligt er?
Det handlar självklart mycket om miljö, lagar och krav. Men även om socialt ansvar, medarbetare och trafiksäkerhet. Utöver Fair Transport är vi certifierade enligt FR2000 och bedriver ett aktivt miljöarbete. Vi vill att alla våra transporter är hållbara hela vägen, med allt från kollektivavtal på arbetsplatsen till löpande mätningar och redovisningar gällande miljö.


Är det viktigt att som åkeri synliggöra sitt hållbarhetsarbete?
Ja, vi är stolta över hur långt vi redan kommit i vårt hållbarhetsarbete och vill gärna visa upp det för andra åkerier. Transportbranschen har en stor påverkan på miljön och vill göra det vi kan för att bidra med åtgärder som kan minska dem.


Känner ni av ett ökat intresse/krav från era kunder kring hållbarhet?
Ja absolut, det har hänt mycket inom branschen bara de senaste åren. Nu pratar vi i stort sett alltid om hållbarhetsfrågor i möten och förhandlingar med kunder och leverantörer.

Vilka är era största utmaningar i framtiden kring ert hållbarhetsarbete?
Att få med alla på tåget. Leverantörer, kunder och hela kedjan behöver lägga fokus på samma saker för att vi ska kunna nå de mål vi satt upp, både på kort och lång sikt.
I och med att vi har både egna bilar och underentreprenörer, ser vi även en utmaning i att kunna ge dem samma förutsättningar med nödvändiga kontroller.


Fair Transport ǀ Mälardalens Lastväxlarcentral AB


Fakta om Mälardalens Lastväxlarcentral AB (MLC AB)
MLC är strategiskt placerade i Västerås och erbjuder det mesta i transportväg, allt från asfaltstransporter, grustransporter, maskintransporter, specialtransporter och container/liftdumper-transporter. Företaget har 23 egna fordon samt flertalet underentreprenörer anslutna till sig.

Företaget är förutom certifieringen i Fair Transport även certifierad enligt FR 2000.

På bilden ser vi Johan Alfredsson Liljeros och Andreas Östlin, båda ägare av Mälardalens Lastväxlarcentral AB.

SÖK CERTIFIERADE FÖRETAG Visa alla certifierade företag

VERKSAMHET
LÄN
BEGYNNELSEBOKSTAV
Avbryt sökning
För transportsäljande företag i Norge, besök fairtransport.no